Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: www.erher.no
erher.no leveres av Statped læringsressurser og teknologiutvikling. Statped utvikler læringsressurser for tegnspråklige på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet (KD).
 

-Webanalyse
-Nyhetsbrev
-Kommentar, og oppbevaring av opplysninger om deg
-Informasjonskapsler
-Innebygd innhold fra andre nettsteder
-Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg
-Hvor vi sender opplysninger om deg
-Læringsressursene
-Kontakt oss

 

Webanalyse

På erher.no samler vi inn enkel webstatistikk med verktøyet Plausible.io. Dette gjør vi for å kunne rapportere og analysere bruken av våre læremidler. Dette gjør vi helt uten bruk av informasjonskapsler, innsamling av persondata, eller personlig identifiserbar informasjon.

Les om databehandlingen hos vårt statistikkverktøy Plausible.io

Nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev, lagrer vi din e-postadresse på vår server. Vi sender ut aktuelle nyheter 5 – 10 ganger i året. Du kan når som helst melde deg av tjenesten vår ved å velge «Avslutt abonnement» nederst i nyhetsbrevet. Da slettes din e-postadresse fra våre lister for godt.

Vi videreformidler aldri e-postadresser til andre aktører.
Til topp

Kommentarer, og oppbevaring av opplysninger om deg

Når besøkende legger inn kommentarer på erher.no, lagres denne informasjonen i tillegg til IP-adressen til den besøkende, samt den besøkenes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer. Hvis du legger igjen en kommentar, blir selve kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette for at vi skal kunne gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for alle som besøker siden med din kommentar.
Til topp

Informasjonskapsler

Informasjonkapsler/cookies er små tekstfiler som lagres i nettleseren din når du besøker et nettsted, eksempelvis erher.no.
Disse informasjonskapslene utløper etter ett år. Det er frivillig å bruke informasjonskapsler. Du vil fortsatt kunne bruke erher.no om du velger å slå dem av. Under innstillinger/personvern i din nettleser kan du selv administrere dette. På erher.no brukes informasjonskapsler i forbindelse med bruk av kommentarfelt, slik at man slipper å skrive inn eget navn og epost ved gjentagende bruk.

Til topp

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Sider på erher.no kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene (der innbygd innhold kommer fra) kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

H5P

erher.no benytter innbygg laget på teknologien/plattformen H5P.org
Disse innbyggselementene kjøres fra en egen wordpressinnstallasjon som eies av Statped. H5P genererer som standard en anonymisert statistikk rundt bruken av elementene. Statistikkfunksjonen er valgfri, vi har valgt å deaktivere den. Det betyr at det ikke foregår noen som helst datainnsamling ved bruk av H5P elementer i denne nettressursen.

Vimeo

erher.no benytter video fra vimeo.com.
Lagring og sporing av data vil variere ut ifra om man er logget på en vimeo-konto eller ikke.
Les om hvordan Vimeo håndterer personvern under:

Vimeo Privacy Policy
Vimeo Cookie Policy

YouTube / Google

erher.no kjører video fra fra YouTube.com og har noen ressurser laget med Google Presentasjoner.
Les om hvordan Google håndterer personvern under:

Google – Personvern og vilkår

Til topp

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Du kan når som helst be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg.
Til topp

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.
Til topp

Læringsressursene

De ulike læringsressursene man kan finne via erher.no vil ha egne personvernerklæringer (NB dette arbeides det med å implementere, og er pr 15.10.2020 ikke på plass i alle ressurser)
Til topp

Kontakt

Har du spørsmål knyttet til personvern og våre tjenster, kontakt oss på e-post; erher@statped.no
Til topp