Film og video

180 tegn

Posted on: 07/03/1993 by Admin 2 Comments

Materiell til tegnspråkopplæring.
Dette er en produksjon som ble laget på VHS (tre kassetter) i 1993, overført til DVD i 2007 og nå tilgjengelig digitalt per 2019. Videoene er uten tekst og tale.
Det er lagt vekt på å presentere tegnene i en naturlig sammenheng, og ikke bare som løsrevne gloser. For hvert av tegnene blir det gitt to eksempler på bruk av tegnet. Språkformen er uformell, med særlig vekt på språkbruken blant barn og unge. De medvirkende har vært elever ved døveskolen i Trondheim. Enkelte av tegnene som presenteres brukes primært av personer med tilknytning til denne skolen. Man får først se tegnet med to eksempler. Deretter ser man tegn og eksempler om igjen men denne gangen med norsk oversettelse på skjermen.

– Liste med 180 tegn (pdf)
– Liste med 180 tegn, med norsk oversettelse (pdf)

2 Responses

 1. Camilla Foote

  07/01/2020

  Hei,

  Jeg lurer på…:
  Det står at det koster 9 kr for «stream + download any time». Betyr det at jeg må betale 9 kr for å laste ned og kan bruke det fritt etter det? Eller – betyr det pris per innlogging? Og – koster det 9 kr per enhet jeg laster det ned på?

  Mvh Camilla Foote

  Reply
  • Admin

   07/01/2020

   Hei Camilla, kjøpet gjør en gang, det er da knyttet til den Vimeo kontoen du bruker. Det betyr at du kan logge deg på din Vimeo konto på hvilken som helst enhet og finne dine kjøp der. Du kan også laste ned kjøp for kjøring «offline». mvh Henning

   Reply

Skriv kommentar