Andre nyheter

Skolestart!

Posted on: 09/08/2021 by Admin No Comments

blyant
Et nytt skoleår er på trappene, har du tatt en titt på erher.no i det siste? Læringsressursene er inndelt etter målgrupper, fag og årstrinn. Ressursene er tospråklige med norsk tegnspråk og norsk tale. Flere av ressursene har forøvrig undertekst samt en skriftlig gjengivelse av innholdet. Mange av læringsressursene på erher.no egner seg dermed til bruk for hele klassen.

Elevkanalen
Skoleåret 2021/2022 vil vi prioritere å oversette filmer med tema knyttet til fagfornyelsen.

Hørselshemmet elev – hva nå?
På bølgelengde gir på en enkel og oversiktlig måte informasjon og kunnskap om hørselshemming, hørselshemmede barn i grunnskolealder og hvordan den enkelte skole på best mulig måte kan tilrettelegge for et godt læringsmiljø for sine hørselshemmede elever. Introduksjonsvideoen kan med fordel vises til alle på skolen. Med litt kunnskap og noen enkle grep er det lettere å skape en inkluderende skole.

Det visuelt orienterte klasserommet inneholder to forelesninger laget for lærerstudenter og lærere som skal undervise hørselshemmede elever. Her kan du lære mer om læringsfellesskap i visuelt orienterte klasserom, samt se eksempler fra grunnskolen.

I Gjennom lydmuren blir vi kjent med Joakim på 17 år som har levd med nedsatt hørsel i hele sitt liv. Vi får også møte hans mor og den nye læreren.

Videotorg
Våre tidligere DVD-er finner du på www.statped/videotorg

Se også Statped.no – Finn læringsressurs, her finner du omtaler av statpeds egne læringsressurser, samt aktuelle læringsressurser fra andre aktører.

Skriv kommentar