Blogg

 

Lære-å-lytte_appikon
Nå kan dere laste ned / oppdatere til siste versjon av appen, versjon 1.2. Her er problemer med iOS 11 rettet.
Lytte 1.2 i App Store / iTunes

Skolestart!

Posted on: 16/08/2017 by admin No Comments

 

blyant

Et nytt skoleår er på trappene, har du tatt en titt på erher.no i det siste? Læringsressursene er inndelt etter målgrupper, fag og årstrinn. De er også knyttet til aktuelle kompetansemål fra Læreplanen LK06. Ressursene er tospråklige med norsk tegnspråk og norsk tale. Flere av ressursene har forøvrig undertekst samt en skriftlig gjengivelse av innholdet. Mange av læringsressursene på erher.no egner seg dermed til bruk for hele klassen.
Legg merke til at mange av læringsressursene som ble utviklet til L97 er flyttet til Youtube. Du finner nå ett stort utvalg på statped.no (søkeord: L97)

Valgår
Det er valgår og mange vil nok ha dette på timeplanen utover høsten. Aktuelle ressurser med tegnspråk:
Stortingsvalg 2013
Demokrati
Eidsvoll 1814 – barnetrinnet
Eidsvoll 1814 – ungdomstrinnet
Hver uke kommer nye sendinger fra TV2 skole til både barnetrinn og ungdomstrinn med tegnspråktolk. Her vil det nok også komme en del valgstoff utover høsten.
NRK skole (søk på tegnspråk) kan du også finne klipp fra supernytt og andre program med tegnspråktolk .

Spill
Tegnmyggen og knottene ble lansert i mars, du har fortsatt mulighet til å kjøpe spillet til kampanjepris. Husk også nettsiden som gir gode tips om hvordan dere kan komme i gang med å bruke tegn i barnehagen, samt linker til nyttige læringsverktøy og andre digitale ressurser.
Tivoli er også et digitalt spill som du nå kan bruke gratis fra erher.no. Spillet egner seg godt til språkstimulering og samtale. Sammen kan dere spille på iPad eller bruke interaktiv tavle i gruppesisuasjoner.

Hørselshemmet elev – hva nå?
På bølgelengde gir på en enkel og oversiktlig måte informasjon og kunnskap om hørselshemming, hørselshemmede barn i grunnskolealder og hvordan den enkelte skole på best mulig måte kan tilrettelegge for et godt læringsmiljø for sine hørselshemmede elever. Introduksjonsvideoen kan med fordel vises til alle på skolen. Med litt kunnskap og noen enkle grep er det lettere å skape en inkluderende skole.
Det visuelt orienterte klasserommet inneholder to forelesninger laget for lærerstudenter og lærere som skal undervise hørselshemmede elever. Her kan du lære mer om læringsfellesskap i visuelt orienterte klasserom samt se eksempler fra grunnskolen.

I Gjennom lydmuren blir vi kjent med Joakim på 17 år som har levd med nedsatt hørsel i hele sitt liv. Vi får også møte hans mor og nye lærer.

Se også Statped.no – Finn læringsressurs, her finner du omtaler av statpeds egne læringsressurser samt aktuelle læringsressurser fra andre aktører.

 

Tospråklige eventyr i et multimodalt samspill; Askeladden som kappåt med trollet som skuespill, Hans og Grete med forteller og illustrasjoner og den Den stygge andungen med forteller, illustrasjoner og animasjoner. I ressursen er det også fire eventyr fra fjernere land. Disse eventyrene er på norsk tegnspråk og norsk tale med undertekst.

tegnspraaklige-eventyr-skjermdump

 

I denne ressursen finner du 19 fortellinger fortalt på tegnspråk med norsk tale og undertekst. Seks døve i ulik alder forteller historier basert på egne opplevelser.

dov-skjermdump

Venner for livet

Posted on: 08/08/2017 by admin No Comments

 

Dette er tegnspråkversjon av boken Venner for livet med norsk tale og undertekst. Tema er døveskolens opprinnelse og livet på døveskolen frem til 1960 tallet.

venner-for-livet-skjermdump

Solsystemet

Posted on: 05/04/2017 by admin No Comments

 

Hvor mange planeter er det i solsystemet? Hvor stor er solen egentlig? Hvor mange måner har Jupiter? Hva er forskjellen mellom asteroide og komet? Dag Bøe reiser ut i verdensrommet og forteller om solsystemet vårt.

solsystemet-skjermdump

Tegnmyggen og knottene

Posted on: 28/03/2017 by admin 2 Comments

 

produktbilde1-web

Kjente spill i ny drakt – med tegn fra norsk tegnspråk

Tegnmyggen og knottene består av en spilleske og en egen nettside. Spillesken inneholder dyrelotto, svarteper, memory, en tallinje og to temaplakater.

Bestill spillesken, eller les mer på statped.no/tegnmyggen

Petra vil bli dyrlege (iPad app)

Posted on: 09/12/2016 by admin No Comments

 


Petra vil bli dyrlege - på tegnspråk
Bildebok-app med norsk tegnspråk, tale og tekst.
Petra er fire år. Hun har en mor som er dyrlege. Petra vil også bli dyrlege når hun blir stor.

Kevin Eide Edvardsen forteller historien på norsk tegnspråk.

Applikasjonen er laget slik at selv mindre barn skal kunne bruke den på egen hånd. Man får historien opplest med automatisk sideskift og videoavspilling, dette kan overstyres ved å bla selv. Appen inneholder bilder, tegnspråkvideo, tekst og tale.
Historien er skrevet av Tor Åge Bringsværd og illustrert av Anne G. Holt. Norsk tale av Inger Gundersen.
Les mer

Celler – ny modul fra viten.no

Posted on: 01/09/2016 by admin No Comments

 

Et program om cellers oppbygning, celledeling, DNA og arv. På norsk tegnspråk og tale.

celler-skjermdump

[sociable/]